DASHBOARD > BERICHTEN > ALLE BERICHTEN

Hover over een rij in de lijst van berichten om actielinks weer te geven, zodat je de berichten kunt beheren. Je kunt de volgende acties uitvoeren:

 • Bewerken: Brengt je naar het bewerkscherm van dat bericht. Je kunt dat scherm ook bereiken door op de berichttitel te klikken.
 • Snel bewerken: Geeft toegang tot de metadata van je bericht en laat je de berichtdetails bijwerken zonder het scherm te verlaten.
 • Verwijderen: Verwijdert je bericht van deze lijst en plaatst het in de prullenbak. Van daaruit kun je het permanent verwijderen.
 • Voorbeeld: Toont hoe je concept-bericht eruit ziet als je het gaat publiceren. Bekijken brengt je naar de voorkant van de site om je bericht te bekijken. Welke link beschikbaar is hangt af van de berichtstatus.
Meerdere berichten tegelijk bewerken of verplaatsen.

Selecteer de berichten door op de selectievakjes te klikken, selecteer vervolgens de actie die je wilt uitvoeren via het Acties menu en klik op Toepassen. Als je voor meerdere bewerkingen tegelijk uitvoeren kiest, kun je de metadata (categorieën, auteur, enz.) voor alle geselecteerde berichten in één keer bewerken. Om een bericht van deze selectie te verwijderen, klik dan op de x naast de naam in de Acties menu ruimte.

Nieuw bericht
 • Titel: Vul in titel in voor je bericht. Nadat je een titel in hebt gevuld, zie je de permalink die je kunt wijzigen.
 • Tekst: Voer de tekst in met de FUSION PAGINABOUWER
 • Selecteer het berichttype
  – Bij video: Voeg youtube insluitcode toe (Pagina Opties > Bericht)
  – Bij afbeelding: Stel uitgelichte afbeelding in
 • Koppel bericht aan juiste categorie, maak eventueel een nieuwe categorie aan
 • Voeg eventueel tags toe

Berichten zijn gelijk aan pagina’s omdat ze een titel, tekstinhoud en metadata bevatten. Maar ze zijn verschillend omdat ze op datum gesorteerd worden. Blogberichten worden ook gekoppeld aan een categorie en/of tags.

Categorieën

Je kunt categorieën gebruiken om onderverdelingen te maken in je blog en verwante berichten te groeperen. De standaard bericht categorie is “Geen categorie” totdat je deze aanpast.

Wanneer je een nieuwe categorie toevoegt dienen de volgende velden te worden gevuld:

 • Naam – De naam zoals deze wordt getoond op de site.
 • Slug – De “slug” is de URL-vriendelijke versie van de naam. Het bestaat gewoonlijk uit alleen kleine letters en bevat alleen letters, cijfers en koppeltekens.
 • Hoofd – Categorieën kunnen, in tegenstelling tot tags, een hiërarchie hebben. Binnen de categorie Muziek zouden de subcategorieën Classic Rock en Hardrock kunnen bestaan. Dit is volledig optioneel, waarbij het de keuze is aan de gebruiker. Om een subcategorie aan te maken, kies een andere categorie in het Hoofd dropdown-menu.
 • Omschrijving – De omschrijving van de categorie verschijnt bovenin op de overzichtspagina.
Tags

Je kunt trefwoorden aan je berichten meegeven met gebruik van tags. Normaal gesproken zijn tags  trefwoorden die belangrijke informatie in je bericht bevatten, zoals: namen, onderwerpen, etc. Via widgets kun je een tagwolk toevoegen aan je blog, zodat je webbezoeker ook op de trefwoorden kan zoeken.

Re-order

Met slepen en loslaten kun je de volgorde van je blogartikelen aanpassen.

Structuur volgorde

Met slepen en loslaten kun je de volgorde van je categorieën aanpassen.

Aantal blogberichten per pagina

DASHBOARD > INSTELLINGEN > LEZEN > …. BLOGBERICHTEN

Zijbalk blog aanpassen

DASHBOARD > WEERGAVE > WIDGETS > BLOG

Lay-out blog instellen

DASHBOARD > AVADA > THEMA OPTIES > BLOG

Metadata blog instellen

DASHBOARD > AVADA > THEMA OPTIES > BLOG > BLOGINFORMATIE

Metadata zijn gegevens die de kenmerken van bepaalde data beschrijven, dus eigenlijk is het informatie over informatie. Zoals bijvoorbeeld: de auteur, de datum, het aantal pagina’s, aantal reacties, zoekwoorden, titel en omschrijving. Deze informatie zorgt ervoor dat de inhoud beter gevonden wordt.