Met Color Cop voor Windows kan je heel eenvoudig de kleuren van je beeldscherm identificeren. Na installatie sleep je het vergrootglas naar de beeldschermkleur die je wilt identificeren, de selectie zal verschijnen in de Color Cop voorvertoning. Daarna klik je met je muis/pipet op de kleur in in de voorvertoning, waardoor de Hexadecimale waarde en de RGB-kleuren zichtbaar worden. Het is ook mogelijk om de kleur direct met je pipet te selecteren.

Selecteer kleur met pipet

   Met pipet

Selecteer kleur met vergrootglas

   Met vergrootglas

Selecteer pixelkleur

   Pixelkleur

Download in installeer ColorCop

STAP 1
Unzip de gedownloade map ‘colorcop_dutch’ (rechter muisknop > hier uitpakken)
STAP 2
Open de uitgepakte map ‘colorcop_dutch’
STAP 3
Installeer Colorcop.exe (dubbelklik op naam > uitvoeren)


RGB-kleuren
gebruik je voor uitingen die bedoeld zijn voor monitoren. Denk bijvoorbeeld aan je televisie, computer, telefoon of fototoestel. Allemaal apparaten die, in tegenstelling tot papier en inkt, licht afgeven (de letterlijke betekenis van fotografie is ‘schrijven met licht’).

RGB is een afkorting voor de primaire kleuren: Rood, Groen en Blauw. RGB-kleuren geven we weer met een 6-cijferige code: een hexadecimale waarde. In deze waarde is de verhouding van de primaire kleuren rood, geel en blauw vastgelegd. De eerste 2 cijfers staan voor het percentage rood, de middelste 2 cijfers voor het percentage groen en de laatste 2 cijfers voor het blauw. De RGB-waarde #000000 bijvoorbeeld staat voor zwart: 0% rood, 0% groen en 0% blauw. Aan de andere kant van het spectrum vind je het wit: #ffffff in hexadecimalen, ofwel 100% rood, 100% groen en 100% blauw. Tussen deze twee extremen kun je in hexadecimale waarden alle mogelijke kleuren ‘mengen’.

PANTONE omzetten naar Beeldschermkleur