Social media is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de online communicatie. Maar hoe integreer je de social media nu het beste in je website?

Plaats social media iconen in header en footer

Door het toevoegen van social media iconen in de header en footer stel je je webbezoeker in de gelegenheid om je ook via andere kanalen te volgen.

 1. Navigeer naar Dashboard > Avada > Thema Opties> Social Media > Social Media Iconen
 2. Open de keuzelijst en selecteer een een online platform waarvoor je een icoon wilt toevoegen. Bijvoorbeeld: Youtube.
 3. Plak de link van die je wilt toevoegen aan het icoontje onder het  ‘Link (URL)’ veld.
  Bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/channel/UCf5rOCrxTplfiZnB2zABBAA
 4. Klik op opslaan
 5. Klik op ‘add’ om er nog één toe te voegen

De icoontjes verschijnen vanzelf in de header, wanneer er bij keuze header voor social media icoontjes is gekozen bij inhoud 1 of 2.
De icoontjes verschijnen vanzelf in de footer, wanneer de copyright-balk AAN staat bij inhoud footer.

Plaats een deelvenster met share-icoontjes

Door het toevoegen van een deelvenster met share-icoontjes kunnen je webbezoekers heel eenvoudig blogberichten of portfolio-items delen die ze interessant, leuk of belangrijk vinden. Je kunt zelf bepalen welke share-icoontjes je in het deelvenster wilt tonen, de meest voorkomende platforms zijn Twitter, Facebook, Linkedin en Google+.

 1. Navigeer naar: Dashboard > Avada > Thema Opties> Social Media > Delen op social media
 2. Bepaal de uitstraling van je deelvenster en iconen
 3. Kies de iconen die je wilt tonen. Dit zijn de platforms waarop de content uiteindelijk gedeelt kan worden.
 4. Klik op opslaan

De icoontjes verschijnen vanzelf in alle blogberichten, wanneer je delen op social media op AAN hebt gezet (thema opties > blog > blogberichten).
De icoontjes verschijnen vanzelf in alle portfolioberichten, wanneer je delen op social media op AAN hebt gezet (thema opties > portfolio > portfolioberichten).

Pien Vink

Avada Specialist zie: Webdesign Limburg
Eind 2007 ben ik gestart als zelfstandig webdesigner en grafisch vormgever. Een ideale baan, omdat ik creatief bezig kan zijn en mijn eigen werktijden kan bepalen. Ik haal veel voldoening uit het maken van professionele en op maat gemaakte ontwerpen die passen bij mijn opdrachtgevers. Ik denk graag mee en probeer me keer op keer in te leven in de opdracht die voor me ligt. De relatie met mijn klanten is daardoor goed en mijn bestaande klanten helpen me dan ook steevast aan nieuwe klanten. Ik hoef dus geen tijd te verspillen aan het binnenslepen van klussen, een goed teken!
Pien Vink

Berichten geplaatst door: Pien Vink (bekijk alles)