DASHBOARD > WEERGAVE > WIDGETS

Widgets zijn blokjes met inhoud die je in elk widgetgebied van je thema kunt plaatsen. Widgets zijn super handig wanneer je inhoud op meerdere pagina’s/berichten wilt tonen. Bij het aanpassen van de widget zijn de veranderingen direct te zien op alle pagina’s/berichten waar deze zijn toegepast.

Widgetgebieden voorzien van widgets

Kies een beschikbare widget en sleep deze naar het gewenste widgetgebied. Op het moment dat je een widget naar een widget-gebied sleept, zal deze openen zodat je de instellingen kunt aanpassen. Als je tevreden bent met de widgetinstellingen, klik je op opslaan.

Widgets kunnen meerdere keren gebruikt worden. Je kunt elke widget een titel geven om weer te geven op je site, maar dat is niet verplicht.

Widget verwijderen

Standaard wordt alleen de eerste widget uitgevouwen weergegeven, maar je kunt op de titelbalk van de widgets klikken om deze uit te vouwen en te bewerken. Als je op Verwijderen klikt, zal de widget worden verwijderd.

Widget bewaren voor toekomstig gebruik

Sleep de widget naar gedeactiveerde widgets, wanneer je de widget wilt verwijderen, maar de instellingen voor mogelijk toekomstig gebruik wilt opslaan. Je kunt de widget daarvandaan op elk moment weer toevoegen.

Het is ook mogelijk om de widgets te beheren via de live preview knop. Om widgets op gebruikelijke wijze te beheren zal je de toegankelijkheidsmodus terug moeten zetten (tabblad scherminstellingen).

Widgetgebieden tonen/toewijzen
 • Widgetelementen toevoegen met de FUSION PAGINABOUWER
  Bewerk pagina > +Bouwelement > Widget toevoegen
 • Widgetgebieden inschakelen/toewijzen in THEMA OPTIES
  Dashboard > Avada > Thema Opties > ..
  .. Uitklapvenster
  .. Footer > Inhoud Footer
  .. Zijbalken > Pagina’s / Portfolio / Blogberichten / Blogarchief / Zoekpagina / Evenementenkalender
 • Pagina afhankelijk widgets instellen met PAGINA OPTIES
  Bewerk pagina > Pagina Opties > Zijbalken (kies template zijbalk)
 • Nieuw widget gebied aanpaken
  Weergave > Widgets > Add new widget section