Inloggen op je wordpress website is heel eenvoudig
Ga naar je website en typ /wp-admin/ achter je domeinnaam. Vul vervolgens je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen.
Wachtwoord vergeten? Geen probleem, klik op wachtwoord vergeten. Je ontvangt een mail met een bevestigingslink, zodat je je wachtwoord opnieuw in kunt stellen.
TIP: Lees wachtwoorden bedenken en onthouden.
BELANGRIJK: In verband met veiligheid het vakje ‘Gegevens onthouden’ niet aanvinken.

Je bent nu op het DASHBOARD van je wordpress website
Vanaf deze plek heb je toegang tot alle functies van je WordPress website.

  • Het tabblad HULP (rechtsboven): Geeft meer informatie over de functionaliteiten & werking van je huidige beeldscherm.
AANPASSEN LAY-OUT DASHBOARD

Je kunt het volgende gebruiken om je dashboardscherm aan te passen. Dit geldt ook voor de meeste andere dashboardschermen.

  • Met het tabblad SCHERMINSTELLINGEN (rechtsboven) bepaal je de lay-out van je Dashboard. Je kunt hier eenvoudig aanvinken welke vakken er wel of niet getoond moeten worden.
  • Je kunt de boxen herschikken door middel van ‘drag en drop’. Je gaat op een box staan en je drukt vervolgens op de linker muisknop. Wanneer je een grijze stippellijn ziet verschijnen op de plaats waar je de box wilt plaatsen kun je de muisknop loslaten.
  • Je kunt boxen in- of uit te vouwen door op de tielbalk te klikken.
NAVIGATIE WORDPRESS DASHBOARD

Het menu aan de linkerkant geeft links naar alle WordPress dashboardschermen. De submenu-items komen vanzelf tevoorschijn wanneer je er overheen beweegt. Je kunt dit menu verkleinen tot icoontjes door te klikken op ‘Menu invouwen’ (pijl aan de onderkant).

De linkjes in de werkbalk aan de bovenkant van het scherm verbinden je Dashboard met de voorkant van je site en geven je toegang tot je profiel en andere handige WordPress informatie.

DE BOXEN OP JE DASHBOARD ZIJN

Welkom – Toont links voor de meest voorkomende taken bij het opzetten van een nieuwe website.

Op dit moment – Toont een samenvatting van de inhoud op de website en geeft aan welk thema en welke WordPress versie er gebruikt wordt.

Activiteiten – Toon de ingeplande berichten, recente gepubliceerde berichten en meest recente reactie op je berichten. Daarnaast stelt het je in staat om deze reacties aan te passen.

Snel concept – Stelt je in staat om een nieuw bericht aan te maken en deze op te slaan als concept. Ook toont het een overzicht van de 5 meest recente concepten die je gestart bent.

WordPress Nieuws – Het laatste nieuws van WordPress

Pien Vink

Avada Specialist zie: Webdesign Limburg
Eind 2007 ben ik gestart als zelfstandig webdesigner en grafisch vormgever. Een ideale baan, omdat ik creatief bezig kan zijn en mijn eigen werktijden kan bepalen. Ik haal veel voldoening uit het maken van professionele en op maat gemaakte ontwerpen die passen bij mijn opdrachtgevers. Ik denk graag mee en probeer me keer op keer in te leven in de opdracht die voor me ligt. De relatie met mijn klanten is daardoor goed en mijn bestaande klanten helpen me dan ook steevast aan nieuwe klanten. Ik hoef dus geen tijd te verspillen aan het binnenslepen van klussen, een goed teken!
Pien Vink

Berichten geplaatst door: Pien Vink (bekijk alles)