DASHBOARD > WEERGAVE > MENU’S

Vanuit dit scherm kun je:

Menu’s aanmaken, bewerken en verwijderen.
Individuele menu items toevoegen, organiseren en bewerken.

AVADA kent 4 menu’s
  1. Hoofdmenu
  2. Fly-out menu
  3. Secondair menu
  4. Mega menu

Menu’s kunnen weergegeven worden op locaties die aangegeven zijn door je AVADA thema. Ze kunnen zelfs toegevoegd worden aan sidebars door een ‘Custom Menu’ widget toe te voegen in het Widgets scherm (DASHBOARD > WEERGAVE > WIDGETS).

Bestaand menu bewerken

Kies een menu uit de dropdown en klik op Selecteren
Je kunt een locatie aan je menu toekennen door de gewenste instellingen te selecteren aan de onderkant van de menu-editor.
Klik de Beheer locaties tab bovenaan het scherm aan om menu’s in één keer toe te kennen aan alle themalocaties.

Ieder menu kan verschillende menu-items bevatten
– naar pagina’s
– naar berichten
– naar blog categorieën
– naar aangepaste URL’s
– naar evenement g categorieën

Menulinks worden toegevoegd door objecten te selecteren vanuit de uitvouwbare kaders in de kolom aan de linkerzijde. Voeg één of meerdere items toe door door keuzevakjes aan te vinken en te klikken op ‘Voeg toe aan menu’.

Een klik op de pijl rechts naast het menu-items in de menu-structuur zal inzage geven in standaard groepsinstellingen. Extra instellingen zoals target link, CSS classes, link relaties en link omschrijvingen kunnen in- en uitgeschakeld worden via de scherminstellingen tab.

Voor het toevoegen van aangepaste links, breidt de aangepaste link-sectie uit, voer een URL met linktekst toe en klik op Aan menu toevoegen

Menu-onderdelen herschikken

Pak een menu-item vast met je muis en sleep deze naar de gewenste locatie of maak gebruik van je toetsenbord. Sleep of verplaats een menu-onderdeel iets naar rechts om er een submenu van te maken. Verwijder een menu-onderdeel door het menu-item uit te vouwen en op ‘Verwijderen’ te klikken.

Lay-out menu aanpassen

DASHBOARD > AVADA > THEMA OPTIES > MENU of
DASHBOARD > WEERGAVE > THEMA OPTIES > MENU

..knop naar uitleg

 

 

Pien Vink

Avada Specialist zie: Webdesign Limburg
Eind 2007 ben ik gestart als zelfstandig webdesigner en grafisch vormgever. Een ideale baan, omdat ik creatief bezig kan zijn en mijn eigen werktijden kan bepalen. Ik haal veel voldoening uit het maken van professionele en op maat gemaakte ontwerpen die passen bij mijn opdrachtgevers. Ik denk graag mee en probeer me keer op keer in te leven in de opdracht die voor me ligt. De relatie met mijn klanten is daardoor goed en mijn bestaande klanten helpen me dan ook steevast aan nieuwe klanten. Ik hoef dus geen tijd te verspillen aan het binnenslepen van klussen, een goed teken!
Pien Vink

Berichten geplaatst door: Pien Vink (bekijk alles)